D R T C
  
                                     
                      
           Dansk  Rideterapeutisk  Center
 
- FORSIDE -- OM RIDETERAPI --SPISEFORSTYRRELSER -- PRISER -- HORSEMANSHIP -- KONTAKT -- STØTTEFORENING


LÆS OM:


Hestene


Rideterapi


Spiseforstyrrelser


Foto fra terapien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPISEFORSTYRRELSER

Mennesker har kraft til at skabe meget mere, end de selv er klar over i deres egen tilværelse, uanset hvad de måtte have været ude for.

Anoreksi er den spiseforstyrrelse, der tales og skrives mest om. Det er den, der tydeligst kan ses, men antallet af bulimi og BED er langt større. Det vil være sandsynligt at antage, at der er endnu flere personer, der slet ikke søger behandling. og at det rigtige antal af personer med spiseforstyrrelser derfor ikke kendes. Som rideterapeut og pædagog giver jeg børn og unge viden om, hvordan en normal krop udvikler sig og ser ud. Dette medvirker til, at styrke deres selvforståelse og accept af deres kropsudvikling.

Uanset hvilken type spiseforstyrrelse personer har, vil de kunne bruge rideterapien. En person med bulimi eller BED vil have større fysisk styrke end personer med anoreksi.  Jeg mener, at der er en hest til ethvert menneske. En omsorgsfuld, sensitiv hest med stor lyst til at udvise empati vil kunne rides af selv en spinkel pige med anoreksi. 

Jeg er ikke i tvivl om, at hesten kan være personlighedsudviklende, og for den fagligt dygtige pædagog vil hesten ikke blot være et redskab til personens udvikling, men også en ligeværdig partner i behandlingen.

 

ANOREKSI, BULIMI OG BED

Spiseforstyrrelser:

·      Anorexia nervosa, anoreksi, nervøs spisevægring. Kan både være ikke-bulimisk og i bulimisk form (med gentagne overspisninger)

·      Bulimia nervosa, bulimi. Overspisning med efterfølgende opkastning, udrensning  m.m. for ikke at opnå vægtstigning. 

·      BED (Binge Eating Disorder), er en overspisningsforstyrrelse.  

Mange med spiseforstyrrelse kan gå fra at være anorektiker til bulimiker, og for nogle ”atypiske” spiseforstyrrelser er diagnoserne end ikke beskrivende nok for deres tilstand.  

Til forskel fra personer med bulimi
bruger personer med BED ikke regelmæssig vægtregulering og udrensning. De har derimod anfald af overspisning, som de ikke kan kontrollere, og som bruges til at dæmpe psykisk stress. Mængderne af mad, der indtages, er så store, at det overskrider mæthedsgrænsen. Bagefter følger følelsen af at være skyldig og ulækker. Personer med BED er som regel overvægtige, men de har ikke forstyrret kropsopfattelse.

Link:

 

 

Ved omgang med heste bliver mennesket påvirket både kropsligt, sjæleligt, følelsesmæssigt og socialt.

 

 

 

 

 

Mit professions bachelor projekt i pædagogik kan hentes her:

"Rideterapiens betydning i behandlingen af spiseforstyrrelse hos unge piger"

 

 


 

Læs om kropsopfattelse, også betegnet body image,  ved at klikke her.

 • Rideterapien.dk © 2006 • Kontakt webmaster

RIDETERAPIEN.DK