RIDETERAPIEN.DK
D R T C
  
                                     
                      
           Dansk  Rideterapeutisk  Center
 
- FORSIDE -- OM RIDETERAPI --SPISEFORSTYRRELSER -- PRISER -- HORSEMANSHIP -- KONTAKT -- STØTTEFORENING


LÆS OM:


Hestene


Rideterapi


Spiseforstyrrelser


Foto fra terapien

 

 

 

 

 

 

HORSEMANSHIP

Natural horsemanship (NH) kan oversættes nogenlunde til: "naturlig hestehåndtering". Det er ikke noget specielt træningssystem, men snarere en filosofi eller indstilling til alt hvad man foretager sig med heste, der sigter mod at opnå et partnerskab med hesten.
Grundlæggende bygger NH på, at man sætter sig ind i og benytter sig af hestens psykologi og naturlige adfærd, f.eks. hestens egen måde at kommunikere på og at man aldrig benytter vold, tvang eller mekaniske hjælpemidler.

HORSEMANSHIP I RIDETERAPIEN

Hesten er et stærkt dyr, der kan virke skræmmende på mange mennesker - med god grund. Et menneske kan ikke  holde en hest, hvis den ikke selv ønsker det. Derfor er det nødvendigt med en form for samarbejde, kommunikation, mellem hest og menneske. I rideterapien lærer du, v.h.a horsemanship, at styre hesten først og fremmest fra jorden, og at give tydelige signaler med dit kropssprog, så hesten forstår dig og følger dig. Senere i forløbet kan du, hvis du ønsker det, komme til at ride efter samme principper.

PÅKLÆDNING OG UDSTYR

Du behøver ikke rideudstyr. Du kan låne ridehjelm og evt. sikkerhedsvest her.  Cowboybukser er langt det bedste udstyr samt sko og jakke der må blive beskidte.
 

Tilmelding:

Rideterapi er ikke det samme som at gå til ridning. Faktisk er ridningen kun "toppen af isbjerget".
Et rideterapiforløb starter med grundlæggende, at lære at omgås og kommunikere med hestene, for derigennem at finde egne ressourcer.

 

 • Rideterapien.dk © 2006 • Kontakt webmaster