- FORSIDE -- OM RIDETERAPI --SPISEFORSTYRELSER -- LEKTIONER -- HORSEMANSHIP -- KONTAKT -- DIN SIDE


LÆS OM:


Hestene


Rideterapi


Spiseforstyrrelser

SELVVÆRD - SELVTILLID


Selvtillid kan beskrives som evnen til, at vise andre sine intentioner, at bringe sit selvværd til handling. Når man har selvtillid tror man på og har tillid til sig selv. Man kan løse egne problemer, men også trøste, rose og opmuntre sig selv. 

Der skal et sundt selvværd, til at udvikle selvtillid

Selvværdet handler om at være. At føle sig noget værd, fordi man er. At have en grundliggende eksistensberettigelse uden, at skulle yde eller tilpasse sig, eller gøre tilpas. Et menneske med højt selvværd sætter sig selv som nr. 1 på sin prioritetsliste. Dvs. det er egne behov, ønsker og følelser, der leder og motiverer handlinger og valg. Et menneske med højt selvværd kan bedre tackle fordomme og hvad andre tænker om dem og har overskud til, at være noget for andre uden at tilsidesætte sig selv. Det er vigtigt, at kunne bede om hjælp og modtage den, men også at sige fra, sætte grænser og stille krav til omgivelserne. Et højt selvværd er en grundliggende psykisk tilstand og proces, en automatiseret måde at tackle verden på, i og med at personens tanker og handlinger udspringer af følelsen af, at være et OK menneske.

Mennesker med lavt selvværd har brug for anerkendelse, den søger de så i at kunne noget. Det giver selvtillid, at kunne noget godt. Personen kan være dygtig, flittig i skolen, tage uddannelser men det gælder ikke rigtigt for personen med lavt selvværd. For når komplimenter gives, kan de ikke modtages.

I forholdet til andre mennesker betyder dét, at man har et lavt selvværd, at man er afhængig af andres meninger, forventninger, reaktioner og vurderinger for at vide, hvordan man bør være. Man måler sig, sammenligner, bruger ordene ”bør” meget overfor sig selv og har en meget stor del af opmærksomheden rettet på andres behov og ønsker. Det er, i stor grad, andres definition af at være OK som menneske, der styrer.

Link:

www.tolversen.dk

www.natural-horsemanship.dk

 

Selvværd kan ses som en indre konstruktion. Det du siger om dig selv, tænker om dig selv og måden du præsenterer dig selv på udadtil. ". 

 

 • Rideterapien.dk © 2006 • Kontakt webmaster

RIDETERAPI  
                   
                  v/ Christine Lunding Tolversen